Treceți la conținutul principal

Biblia ilustrata pentru copii

Arta cititului am invatat-o de la 4 ani si jumatate de la parintii mei, indeosebi de la mama care mi-a insuflat dorinta de a descoperi tainele cartilor. Si nu doar a cartilor, ci a Cartii cartilor. O Biblie versificata cu ilustratii pentru copii se numara printre cartile care mi-au suportat tacute intaia "buchiseala"...

Cu trecerea timpului, am invatat ca responsabilitatea esentiala care le revine parintilor este aceea de a-i stimula pe copii, inca de la o varsta frageda dorul dupa lucrurile spirituale: "Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze si cand va imbatrani [sau 'pe masura ce va imbatrani'], nu se va abate de la ea." (Proverbe 22,6) Biblia ilustrata pentru copii este o carte care imbina armonios ilustratii viu colorate cu texte biblice pentru a-i ajuta pe cei mici sa inteleaga si sa se familiarizeze cu primele concepte despre Dumnezeu si Cuvantul Sau. Acest tip de Biblie este la indemana oricui- de la parinti pana la invatatorii de scoala duminicala- reprezentand un ajutor benefic in a prezenta copiilor adevarurile divine intr-un limbaj cat mai simplu si inteligibil. 

Cunoscand importanta Bibliei in viata familiei crestine, incepand de la cei mici pana la adulti, Libraria MARANATHA vă pune la dispozitie o multime de modele de biblii ilustrate pentru copii.

Unul dintre modele este Biblia in fiecare zi pentru copii, care contine 365 de istorisiri insotite de citate biblice, pentru fiecare zi a anului. Cuprinde toate evenimentele biblice importante, incluzand deasemenea si o enciclopedie biblica. Prin citirea acestei carti copilul va incepe sa invete sa isi faca timp pentru Dumnezeu in fiecare zi. Acest obicei bun il va ajuta in viitor sa fie o persoana disciplinata, care nu neglijeaza timpul special dedicat citirii si studierii Cuvantului lui Dumnezeu zilnic.

Un alt exemplu este Biblia istorisita pentru copii , in care sunt prezentate, in 327 de pagini, povesti biblice cu ilustratii, incepand de la Geneza pana la Epistolele lui Pavel. Aceasta carte a fost tiparita in anul 2013 in 3000 de exemplare, reprezentand o reala binecuvantare pentru multe familii crestine. Prin limbajul simplu si clar imbinat cu ilustratii minunate, va capta atentia copiilor si acestia vor fi incantati sa gaseasca intamplarile si personajele lor favorite din Biblie.

Istoria mantuirii lumii povestita copiilor este o carte care cuprinde istoria mantuirii lumii redata pe intelesul celor mici, fiind structurata in doua parti: Vechiul Testament (istoria poporului lui Dumnezeu) si Noul Testament (istoria lui Isus si a ucenicilor Lui). Avand o grafica deosebita si fiind bogata in ilustratii, aceasta carte ii va ajuta pe copii sa inteleaga mai îndeaproape cum Dumnezeu a ales sa poarte de grija unei natiuni, pentru ca mai apoi sa salveze intreaga omenire prin Isus.

Merita amintita si Biblia piticilor , care este tiparita pe carton tare, lucios si este ideala pentru copiii pana la 6 ani. Imaginile atractive ii va ajuta pe copii sa invete concepte de baza despre Dumnezeu, care a creat in chip minunat lumea si oamenii. In acest mod si cei mai mici din familie vor fi capabili sa cunoasca bunatatea si maretia Creatorului nostru.

Prin urmare, Biblia ilustrata reprezinta un real ajutor pentru parintii care doresc sa inoculeze 
valorile crestine in mintea copiilor lor, si deasemenea poate fi de folos invatatorilor de Scoala duminicala! Pentru mai multe informatii referitoare la preturi, oferte si transport accesati http://www.librariamaranatha.ro.

Dragi parinti crestini, si nu numai...retineti: copiii nostri sunt viitorii adulti de maine si merita sa li se ofere sansa unei educatii sanatoase bazata pe principii biblice. Nu le refuzati aceasta oportunitate, si chiar daca "nu gasiti cu cale sa slujiti Domnului, alegeti astazi cui vreti sa slujiti(...) Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului" (Iosua 24,15). 


Comentarii